Not getting any WU?

Ricky@SETI.USA
Ricky@SETI.USA
Joined: 9 Sep 05
Posts: 85
Credit: 76,384
RAC: 0
Topic 190032

For the last 2 days i have not been able to download any WUs from E@H.

I did upload my last WU today.... it was an ERROR! :(

Ricky


Stick
Stick
Joined: 24 Feb 05
Posts: 790
Credit: 3,223,010
RAC: 3,041

Not getting any WU?

Quote:
For the last 2 days i have not been able to download any WUs from E@H.

If want us to help, we'll need some more information from you on what's happening. You posted a similar complaint on another board a couple of days ago and you got a couple of responses (including one from me). Then, apparently things started working again - at least for a while. But we never heard anything from you regarding the resolution of the first problem. Did it fix itself (as Thierry suggested it might)? If so, you probably don't have a problem - just project debt being repaid.

Quote:

I did upload my last WU today.... it was an ERROR! :(

Do you use the BOINC screensaver (or use the "Show graphics" option)?


Ricky@SETI.USA
Ricky@SETI.USA
Joined: 9 Sep 05
Posts: 85
Credit: 76,384
RAC: 0

RE: RE: For the last 2

Message 18361 in response to message 18360

Quote:
Quote:
For the last 2 days i have not been able to download any WUs from E@H.

If want us to help, we'll need some more information from you on what's happening. You posted a similar complaint on another board a couple of days ago and you got a couple of responses (including one from me). Then, apparently things started working again - at least for a while. But we never heard anything from you regarding the resolution of the first problem. Did it fix itself (as Thierry suggested it might)? If so, you probably don't have a problem - just project debt being repaid.

Quote:

I did upload my last WU today.... it was an ERROR! :(

Do you use the BOINC screensaver (or use the "Show graphics" option)?



Yes today i was showing someone what it looked like so i did use the "Show Graphics" option. After they left i came back and that screen had gone and it showed an error. Are we not suppose to use that option? :S

Also the last problem did clear it self up. Sorry I didn't come back to inform you.

Ricky


Michael Roycraft
Michael Roycraft
Joined: 10 Mar 05
Posts: 846
Credit: 157,718
RAC: 0

RE: RE: Do you use the

Message 18362 in response to message 18361

Quote:
Quote:

Do you use the BOINC screensaver (or use the "Show graphics" option)?



Yes today i was showing someone what it looked like so i did use the "Show Graphics" option. After they left i came back and that screen had gone and it showed an error. Are we not suppose to use that option? :S

Also the last problem did clear it self up. Sorry I didn't come back to inform you.

Ricky

Ricky,

Is your videocard from ATI? or an ATI clone?

Michael

microcraft
"The arc of history is long, but it bends toward justice" - MLK

Stick
Stick
Joined: 24 Feb 05
Posts: 790
Credit: 3,223,010
RAC: 3,041

RE: Yes today i was

Message 18363 in response to message 18361

Quote:

Yes today i was showing someone what it looked like so i did use the "Show Graphics" option. After they left i came back and that screen had gone and it showed an error. Are we not suppose to use that option?

More than likely, it was the "graphics bug" - a problem with Einstein 4.79 and BOINC 4.45 (you may be the first to experience it with the BOINC 5.2.1). The Einstein Beta Application usually fixes this bug with BOINC 4.45. Why don't you try it with BOINC 5.2.1. You might be the first one to try that combination, too. I'm sure the software guys would like to get the feedback. The link to the Beta is under More Information on the E@H home page. And, you report problems/experience with the Beta at Message boards : Cafe Einstein : NEW: WINDOWS TEST APPLICATION FOR EINSTEIN@HOME.

Ricky@SETI.USA
Ricky@SETI.USA
Joined: 9 Sep 05
Posts: 85
Credit: 76,384
RAC: 0

RE: RE: RE: Do you

Message 18364 in response to message 18362

Quote:
Quote:
Quote:

Do you use the BOINC screensaver (or use the "Show graphics" option)?



Yes today i was showing someone what it looked like so i did use the "Show Graphics" option. After they left i came back and that screen had gone and it showed an error. Are we not suppose to use that option? :S

Also the last problem did clear it self up. Sorry I didn't come back to inform you.

Ricky

Ricky,

Is your videocard from ATI? or an ATI clone?

Michael

I am using a DELL Laptop and the following is the info on the Display:
Name Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
PNP Device ID PCI\\VEN_8086&DEV_2592&SUBSYS_01A41028&REV_03\\3&61AAA01&0&10
Adapter Type Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Controller, Intel Corporation compatible
Adapter Description Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
Adapter RAM 128.00 MB (134,217,728 bytes)
Installed Drivers ialmrnt5.dll
Driver Version 6.14.10.3943
INF File oem4.inf (iALV0 section)
Color Planes 1
Color Table Entries 4294967296
Resolution 1024 x 768 x 60 hertz
Bits/Pixel 32
Memory Address 0xDFF00000-0xDFF7FFFF
I/O Port 0x0000EC38-0x0000EC3F
Memory Address 0xC0000000-0xCFFFFFFF
Memory Address 0xDFEC0000-0xDFEFFFFF
IRQ Channel IRQ 16
I/O Port 0x000003B0-0x000003BB
I/O Port 0x000003C0-0x000003DF
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF
Driver c:\\windows\\system32\\drivers\\ialmnt5.sys (6.14.10.3943, 755.43 KB (773,565 bytes), 5/2/2005 4:26 PM)

Name Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
PNP Device ID PCI\\VEN_8086&DEV_2792&SUBSYS_01A41028&REV_03\\3&61AAA01&0&11
Adapter Type Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Controller, Intel Corporation compatible
Adapter Description Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
Adapter RAM 128.00 MB (134,217,728 bytes)
Installed Drivers ialmrnt5.dll
Driver Version 6.14.10.3943
INF File oem4.inf (iALV1 section)
Color Planes Not Available
Color Table Entries Not Available
Resolution Not Available
Bits/Pixel Not Available
Memory Address 0xDFF80000-0xDFFFFFFF
Driver c:\\windows\\system32\\drivers\\ialmnt5.sys (6.14.10.3943, 755.43 KB (773,565 bytes), 5/2/2005 4:26 PM)

I hope that helps.

Ricky


Ricky@SETI.USA
Ricky@SETI.USA
Joined: 9 Sep 05
Posts: 85
Credit: 76,384
RAC: 0

RE: RE: Yes today i was

Message 18365 in response to message 18363

Quote:
Quote:

Yes today i was showing someone what it looked like so i did use the "Show Graphics" option. After they left i came back and that screen had gone and it showed an error. Are we not suppose to use that option?

More than likely, it was the "graphics bug" - a problem with Einstein 4.79 and BOINC 4.45 (you may be the first to experience it with the BOINC 5.2.1). The Einstein Beta Application usually fixes this bug with BOINC 4.45. Why don't you try it with BOINC 5.2.1. You might be the first one to try that combination, too. I'm sure the software guys would like to get the feedback. The link to the Beta is under More Information on the E@H home page. And, you report problems/experience with the Beta at Message boards : Cafe Einstein : NEW: WINDOWS TEST APPLICATION FOR EINSTEIN@HOME.

I am running v5.2.1
Ricky


Michael Roycraft
Michael Roycraft
Joined: 10 Mar 05
Posts: 846
Credit: 157,718
RAC: 0

Ricky, Actually what we

Ricky,

Actually what we need to know is information about the display adaptor. Also, was your laptop running on battery power, or from the AC line?

Michael

microcraft
"The arc of history is long, but it bends toward justice" - MLK

Stick
Stick
Joined: 24 Feb 05
Posts: 790
Credit: 3,223,010
RAC: 3,041

Ricky, My Dell laptop is

Ricky,

My Dell laptop is similar to yours (including a similar Intel Chipset Adapter) - and mine got the graphics bug a couple of months ago. The Beta app fixed my problem and I haven't had a bad WU since. But, I was using BOINC 4.45 when it cropped up (and I am still using 4.45).

Stick

Ricky@SETI.USA
Ricky@SETI.USA
Joined: 9 Sep 05
Posts: 85
Credit: 76,384
RAC: 0

RE: Ricky, Actually what

Message 18368 in response to message 18366

Quote:

Ricky,

Actually what we need to know is information about the display adaptor

Michael

The following is what I get when clicking on the "Update" button:

10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Sending scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Reason: Requested by user
10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Note: not requesting new work or reporting results
10/19/2005 7:41:11 PM|Einstein@Home|Scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi succeeded
10/19/2005 7:41:16 PM|Einstein@Home|Deferring communication with project for 55 seconds

The only thing I see there is:

Adapter Type Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Controller, Intel Corporation compatible

Is ATI an Intel item?

I can't find anything on the system info about ATI. I copied and pasted all the info about the display.

Ricky


Stick
Stick
Joined: 24 Feb 05
Posts: 790
Credit: 3,223,010
RAC: 3,041

RE: 10/19/2005 7:41:06

Message 18369 in response to message 18368

Quote:

10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Sending scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Reason: Requested by user
10/19/2005 7:41:06 PM|Einstein@Home|Note: not requesting new work or reporting results
10/19/2005 7:41:11 PM|Einstein@Home|Scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi succeeded
10/19/2005 7:41:16 PM|Einstein@Home|Deferring communication with project for 55 seconds

This is indicative of the "debt repayment" issue - BOINC should ask for more work when it's ready. In the meantime, this would be a good time to install the Beta (i.e. while you don't have any work from Einstein).

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.