What is wrong ?

crazyrabbit1
crazyrabbit1
Joined: 23 Sep 06
Posts: 34
Credit: 4,207,137
RAC: 0
Topic 195372

Just came back from vacation and every wu is errroring out. No matter if i overclock or running at stock, the wu's not only finished with an error i also get reboots an the system. if i suspend einstein it is running without problems. I have nothing changed on my system, are there any chnges on the wu's or on the serverside?? I do not know. Any sugestions ? for the moment i have suspendet einstein. every idea is welcome.

I also try to reset the Project, no change.

Bikeman (Heinz-Bernd Eggenstein)
Bikeman (Heinz-...
Moderator
Joined: 28 Aug 06
Posts: 3,516
Credit: 492,053,972
RAC: 142,681

What is wrong ?

Hi!

Most if not all of those WU exit with an error right after reading the input files, because the app detects the input file is not correctly formed.

As you also experience reboots (the app can't do that), I'm sorry to say that the most likely reason is hardware failure.

It could be either the RAM, hard disk, or in general overheating.

So if I were you I'd check that all the fans are spinning and that the heat sinks are not full of dust. Next would be running hardware checking tools to check the memory and the disk.

Considerable effort has been invested to optimize the Einstein@Home apps, so by now they are pretty effective stress tests to uncover PC hardware problems.

CU
HB

crazyrabbit1
crazyrabbit1
Joined: 23 Sep 06
Posts: 34
Credit: 4,207,137
RAC: 0

Thanks for the answer.

Message 99969 in response to message 99968

Thanks for the answer. Overheating is not the problem, i am running on H2O and the temps are not the problem, i have checked it. A problem with the ram or the ssd would be a little strange to me after 4 weeks of just do nothing, but i try to check it.
Vielen Dank schon mal ;)

Bikeman (Heinz-Bernd Eggenstein)
Bikeman (Heinz-...
Moderator
Joined: 28 Aug 06
Posts: 3,516
Credit: 492,053,972
RAC: 142,681

RE: Thanks for the answer.

Message 99970 in response to message 99969

Quote:
Thanks for the answer. Overheating is not the problem, i am running on H2O and the temps are not the problem, i have checked it. A problem with the ram or the ssd would be a little strange to me after 4 weeks of just do nothing, but i try to check it.
Vielen Dank schon mal ;)

Gern geschehen! Aber so ist das nun mal: "gestern lief's noch und ich hab' nix geändert" :-).

DanNeely
DanNeely
Joined: 4 Sep 05
Posts: 1,361
Credit: 3,185,282,958
RAC: 1,713,039

RE: Thanks for the answer.

Message 99971 in response to message 99969

Quote:
Thanks for the answer. Overheating is not the problem, i am running on H2O and the temps are not the problem, i have checked it. A problem with the ram or the ssd would be a little strange to me after 4 weeks of just do nothing, but i try to check it.
Vielen Dank schon mal ;)

In which case I suspect your overclock was slightly too high and a component of your system, probably either the CPU or the motherboard chipset has become damaged as a result. I've done it to myself before.

ExtraTerrestrial Apes
ExtraTerrestria...
Joined: 10 Nov 04
Posts: 770
Credit: 472,328,945
RAC: 344,719

First thing to try: power

First thing to try: power down and remove the power cord. Wait 10 - 15 mins and try again. This has helped me numerous times when there were errors which "should not have happened" and a reboot didn't fix. Oh, and if you didn't already try: just reboot.

MrS

Scanning for our furry friends since Jan 2002

crazyrabbit1
crazyrabbit1
Joined: 23 Sep 06
Posts: 34
Credit: 4,207,137
RAC: 0

Hmmm, do not know what the

Hmmm, do not know what the problem was or is. Checked the hd and the ram, no errors found, allow new work and until now reported some ABP's. Strange, now waiting for the wingmen to see if the wu's are validating.
Thanks to everyone.

ExtraTerrestrial Apes
ExtraTerrestria...
Joined: 10 Nov 04
Posts: 770
Credit: 472,328,945
RAC: 344,719

Did you reboot? MrS

Message 99974 in response to message 99973

Did you reboot?

MrS

Scanning for our furry friends since Jan 2002

crazyrabbit1
crazyrabbit1
Joined: 23 Sep 06
Posts: 34
Credit: 4,207,137
RAC: 0

Yes, several times. I have no

Yes, several times. I have no idea what was wrong. ABP's are working and validating, now i wait for the first GCS5

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.