No Schedulers respond to me

daffodil
daffodil
Joined: 23 Feb 05
Posts: 3
Credit: 0
RAC: 0
Topic 188168

Repeated message since downloading boinc last week:

http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:53 - Sending request to scheduler: http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Scheduler RPC to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi failed
http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - No schedulers responded
http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Deferring communication with project for 3 minutes and 43 seconds

.... ad nauseam. What am I doing wrong?

Bernd Machenschalk
Bernd Machenschalk
Moderator
Administrator
Joined: 15 Oct 04
Posts: 3,851
Credit: 182,782,481
RAC: 36,879

No Schedulers respond to me

The scheduler seems to give up on you after repeatedly sending the same message, you may find a message from him on top of the messages or in the stdout and stderr files in the BOINC directory.

If you haven't done yet, exit and restart the boinc client. This may also bring up the scheduler messages again.

Anything change with your internet connction since it worked last time?

BM

BM

Bruce Allen
Bruce Allen
Moderator
Joined: 15 Oct 04
Posts: 1,109
Credit: 172,125,663
RAC: 0

> Repeated message since

> Repeated message since downloading boinc last week:
>
> http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:53 - Sending request to
> scheduler: http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
> http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Scheduler RPC to
> http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi failed
> http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - No schedulers responded
> http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Deferring communication
> with project for 3 minutes and 43 seconds
>
> .... ad nauseam. What am I doing wrong?

[1] Are you behind a proxy server?
[2] Are you using BOINC 4.19?

Bruce

Director, Einstein@Home

John McLeod VII
John McLeod VII
Moderator
Joined: 10 Nov 04
Posts: 547
Credit: 632,255
RAC: 0

> > Repeated message since

Message 6448 in response to message 6447

> > Repeated message since downloading boinc last week:
> >
> > http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:53 - Sending request to
> > scheduler: http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
> > http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Scheduler RPC to
> > http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi failed
> > http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - No schedulers
> responded
> > http://einstein.phys.uwm.edu/ - 2005-03-01 21:18:58 - Deferring
> communication
> > with project for 3 minutes and 43 seconds
> >
> > .... ad nauseam. What am I doing wrong?
>
> [1] Are you behind a proxy server?
> [2] Are you using BOINC 4.19?
>
> Bruce
>
I am going to expand the list of questions a bit.

Do you have a personal firewall or router that may be misconfigured?

Can you communicate with other projects?

daffodil
daffodil
Joined: 23 Feb 05
Posts: 3
Credit: 0
RAC: 0

Thanks all, I am using

Thanks all,

I am using boinc 4.9, no proxy server, and have reinstalled and restarted boinc. No change.

I do have a personal firewall but have told it not to interfere with Boinc. It could be interfering anyway though.

I am having the same problem with SETI. I used to run seti@home with no problems but could not continue with my old account when my email address changed.

Bruce Allen
Bruce Allen
Moderator
Joined: 15 Oct 04
Posts: 1,109
Credit: 172,125,663
RAC: 0

> Thanks all, > > I am

Message 6450 in response to message 6449

> Thanks all,
>
> I am using boinc 4.9, no proxy server, and have reinstalled and restarted
> boinc. No change.

You mean '4.19', right?

Director, Einstein@Home

korba2703
korba2703
Joined: 9 Feb 05
Posts: 1
Credit: 84,237
RAC: 0

I just downloaded E@H earlier

I just downloaded E@H earlier today, and I keep getting "No schedulers responded". I also have seti and climateprediction, and they both work fine. Help?

daffodil
daffodil
Joined: 23 Feb 05
Posts: 3
Credit: 0
RAC: 0

> > Thanks all, > > > > I

Message 6452 in response to message 6450

> > Thanks all,
> >
> > I am using boinc 4.9, no proxy server, and have reinstalled and
> restarted
> > boinc. No change.
>
> You mean '4.19', right?
>

oops, mis-type. yes, 4.19

Bruce Allen
Bruce Allen
Moderator
Joined: 15 Oct 04
Posts: 1,109
Credit: 172,125,663
RAC: 0

> I just downloaded E@H

Message 6453 in response to message 6451

> I just downloaded E@H earlier today, and I keep getting "No schedulers
> responded". I also have seti and climateprediction, and they both work fine.

Your machine appears to have downloaded one E@H workunit. Is that right?

Bruce

Director, Einstein@Home

Bruce Allen
Bruce Allen
Moderator
Joined: 15 Oct 04
Posts: 1,109
Credit: 172,125,663
RAC: 0

> > > I am using boinc 4.9,

Message 6454 in response to message 6452

> > > I am using boinc 4.9, no proxy server, and have reinstalled and
> > restarted
> > > boinc. No change.
> >
> > You mean '4.19', right?
> >
>
> oops, mis-type. yes, 4.19

There is no record of your machine ever having contacted the E@H scheduler. May I suggest that you stop BOINC (choose 'exit' from menu) then install the latest development BOINC core client (version 4.24). I don't know what's wrong with your 4.19 installation, but that's the easiest 'next thing' to try.

Cheers,
Bruce

Director, Einstein@Home

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.