WARNING: This website is obsolete! Please follow this link to get to the new Einstein@Home website!

La recerca de Ràdio Púlsars per Einstein@Home a Arecibo: Tema 6

Translations
English
Deutsch
Català
Español

Com ajuda aquest projecte en la recerca d'Ones Gravitatòries?

[anterior] [inici] [següent]
 

Quan la matèria s'accelera a través de l'espai, canvia la curvatura de l'espai-temps. Aquests canvis es propaguen a través de l'espai a la velocitat de la llum en forma d'ones gravitacionals. Quan més compacta i massiva es la matèria i quan més s'accelera, més intenses són les ones gravitacionals que s'emeten. Per tant, els sistemes binaris tancats amb components compactes com les estrelles de neutrons o forats negres són una forta i contínua font d'ones gravitatòries.

Amb els resultats d'aquesta recerca de púlsars, podem millorar la nostra comprensió de quants sistemes binaris amb estrelles de neutrons pot haver-hi en total. D'altra banda, tenim un conjunt de púlsars binaris dels que es coneixen les posicions al cel i els paràmetres orbitals. Els púlsars poden emetre ones gravitatóries per una varietat de mecanismes en el rang de la freqüència de sensibilitat dels detectors de la terra. Els resultats de la recerca de ràdio púlsars ens permeten dur a terme amb les dades dels observatoris d'ones gravitacionals LIGO, VIRGO, GEO o 600 les anomenades "recerques específiques" de ones gravitatóries dels púlsars binaris.

A més, aquests nous púlsars poden servir de fonts de calibratge de l'observatori d'ones gravitacionals espacials LISA que haurà de ser llançat a finals d'aquesta dècada. Aquí, les ones gravitacionals emeses pel moviment orbital en el rang dels mHz serien detectables.

Observatoris d'ones gravitatòries

LIGO Homepage

VIRGO Homepage

GEO 600 Homepage

LISA Homepage

Quan dues estrelles de neutrons orbiten entre si — sense importar si actuen com púlsars o no — deformen el teixit de l'espai-temps i emeten fortes ones gravitatòries.
Crèdit: John Rowe Animation/Australia Telescope National Facility, CSIRO
 
LIGO Hanford
Observatoris d'ones gravitacionals com LIGO a Hanford, Washington, són interferòmetres làser del tipus Michelson de quilòmetres de llargada. Detecten els canvis de fase entre les divisions de minúsculs feixos làser si una ona gravitacional distorsiona l'espai-temps local.
Crèdit: LIGO Laboratory
 

Darrera actualització el 19 de Decembre del 2009





This material is based upon work supported by the National Science Foundation (NSF) under Grants PHY-1104902, PHY-1104617 and PHY-1105572 and by the Max Planck Gesellschaft (MPG). Any opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed in this material are those of the investigators and do not necessarily reflect the views of the NSF or the MPG.

Copyright © 2024 Einstein@Home