Boinc V4.25 Stable Windows Version Released

littleBouncer
littleBouncer
Joined: 22 Jan 05
Posts: 86
Credit: 12,206,010
RAC: 0

> > greetz from Switzerland >

Message 7563 in response to message 7561


> > greetz from Switzerland
> > littleBouncer
> >
>
>
> Einstein Graphics are shown on my pc with 4.25, i dont have any problems...
> and sometime you will have to change to the new version because old versions
> wont be accepted in some time...
>
> Greets
>

I know it works with some architecture (I own a Notebook; that hasn't this prob.), but with a Dell XPS and "ATI Radeon X800 XT" it doesn't work and only EAH.

greetz lB

Heffed
Heffed
Joined: 18 Jan 05
Posts: 257
Credit: 12,368
RAC: 0

> Installed it on 2 of my

Message 7564 in response to message 7559

> Installed it on 2 of my computers. The benchmark results are much lower than
> previously for some reason... My Intel rig seems unaffected by this and
> crunches units the same as before. My A64 rig is a different story, I
> downgraded it back to v.4.19 because it was gonna take more than 2 and half
> hours more than usual to crunch a unit... I don't know if it's just me or
> what.

Remember that the benchmarks actually have nothing to do with process time. The benchmarks simply give the scheduler a rough idea of how many WUs to give your machine, and play a part in how much credit you are given.

I'm willing to bet the WUs the 'new' benchmarks estimate will take 2.5 hours longer than normal will process in the same amount of time you're used to. I would say they will process in the same amount of time, but 4.25 is a new animal to me, and I don't know what effect it may have on process times over 4.19. It should be minimal as it is the project applications that do the work, not the CC, so even if the new version has more functionality, it shouldn't affect process times much. My FX-53 appears to be in line with my 4.19 times. (actual completion times, not estimated)

Heffed
Heffed
Joined: 18 Jan 05
Posts: 257
Credit: 12,368
RAC: 0

> There is no graphics! ( CC

Message 7565 in response to message 7560

> There is no graphics! ( CC 4.25 )
>
> "show graphic" or screensaver for EAH-WU's don't work!!!
> (it is only EAH graphics what isn't shown, others even LHC are shown!!)

I see no graphics on any project with a screensaver...

Darrell
Darrell
Joined: 11 Nov 04
Posts: 32
Credit: 15,397,991
RAC: 0

If you install the new

If you install the new version as a service, no graphics will be available.

Heffed
Heffed
Joined: 18 Jan 05
Posts: 257
Credit: 12,368
RAC: 0

> If you install the new

Message 7567 in response to message 7566

> If you install the new version as a service, no graphics will be available.

Yes. I didn't install as a service...

BIG DAVE*
BIG DAVE*
Joined: 22 Jan 05
Posts: 8
Credit: 886,397
RAC: 0

My A64 rig usually finishes a

Message 7568 in response to message 7564

My A64 rig usually finishes a unit just under 6 hours. With v4.25 I stopped it after 6 and half hours because there was still a good 2 - 2½ hours left to crunch. No unit has ever took that long on it. However, my P4 is crunching normally. I don't know if others with Athlons 64 have this problem or if it's just me.
>
> Remember that the benchmarks actually have nothing to do with process time.
> The benchmarks simply give the scheduler a rough idea of how many WUs to give
> your machine, and play a part in how much credit you are given.
>
> I'm willing to bet the WUs the 'new' benchmarks estimate will take 2.5 hours
> longer than normal will process in the same amount of time you're used to. I
> would say they will process in the same amount of time, but 4.25 is a
> new animal to me, and I don't know what effect it may have on process times
> over 4.19. It should be minimal as it is the project applications that do the
> work, not the CC, so even if the new version has more functionality, it
> shouldn't affect process times much. My FX-53 appears to be in line with my
> 4.19 times. (actual completion times, not estimated)
>

Cash
Cash
Joined: 15 Feb 05
Posts: 8
Credit: 2,203,826
RAC: 0

It was ~5 hours for a single

It was ~5 hours for a single WU, with 4.25 it is almost 6 hours for my A64.

Heffed
Heffed
Joined: 18 Jan 05
Posts: 257
Credit: 12,368
RAC: 0

Hmmm... Well, as I've already

Hmmm... Well, as I've already mentioned, my AMD64 FX-53 doesn't show variation at that scale. I've seen a few that have taken longer, but we're talking less than 400 seconds longer.

For example, 4.19:
1550462 429307 6 Mar 2005 9:15:30 UTC 8 Mar 2005 3:00:49 UTC Over Success Done 18,742.25 92.72 94.65

Compared to 4.25:
1634815 448134 7 Mar 2005 18:01:58 UTC 9 Mar 2005 23:01:02 UTC Over Success Done 19,079.98 71.35 92.58

Lower requested credit on the new CC due to the more accurate benchmarks, but I'm definitely not seeing an hour or 2.5 hour increase.

BIG DAVE*
BIG DAVE*
Joined: 22 Jan 05
Posts: 8
Credit: 886,397
RAC: 0

I gave v4.25 another shot on

Message 7571 in response to message 7570

I gave v4.25 another shot on my A64 rig and it seems to be working fine now. Since I upgraded, it finished two units in the same normal time as before. Guess it was some 'freak' unit...

Rom Walton
Rom Walton
Joined: 29 Oct 04
Posts: 8
Credit: 58,627
RAC: 0

> I posted this behaviour in

Message 7572 in response to message 7562

> I posted this behaviour in several foras, beginning on last Dez. at
> pirates@home where we are testing "compass". No reaction on my questions ; and
> then even worser.
>
> Because the CC's are "ROM's-World", I posted this in Seti-Forum directly
> addressed to ROM Walton: The reaction was that other users found that I'm an
> offender and critisizer, so no substantial answer or replies on this.
>
> since CC 4.58 there is this problem!

While I cannot reproduce this problem on any of my machines, I do believe we currently have a problem in this area. I'm continuing to investigate, I hope to be able to resolve this soon.

----- Rom

----- Rom
My Blog

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.